28 Aprel 2020
Süd və süd məhsullarının çoxsaylı faydaları barədə mütəmadi olaraq yazılır, deyilir. İndi isə alimlər onların daha bir faydasını açıqlayıblar.
e-tibb.az xəbər verir ki, Oksford Universitetinin alimlərinin bununla bağlı apardıqlıarı araşdırmaların nəticələri "European Heart Journal"da dərc olunub. Məlumata görə, 9 Avropa ölkəsində 418 min nəfər izlənilib. Həmin şəxslərin qidalanması, həyat tərzi, eləcə də səhhətləri ilə bağlı anket məlumatları araşdırılıb. 12 il boyunca davam edən izləmədən sonra belə qənaətə gəlinib ki, kalsiumla zəngin olan bu qidalar nizamlı şəkildə istifadə edildiyi halda beyinə ciddi şəkildə müsbət təsir edir. Hətta süd və süd məhsulları insult riskini önəmli şəkildə azaldır.