9 Noyabr 2019
Orqanizm üçün ən vacib vitaminlərdən olan D vitamini daha çox Günəş şüalarından qəbul edilir. Amma burada qidalanmanın, yəni D vitamini ilə zəngin olan qidaların qəbul edilməsinin də mühüm rolu var.
Mütəmadi olaraq Günəş şüaları qəbul etmək və həmin qidaları vaxtaşırı yeməklə orqanizmin D vitamininə olan tələbatı ödənir.
D vitamini əzələ və sümükləri qoruyur, şəkərli diabet riskini azaldır, bağırsaqları, ürəyi qoruyur.
Onun azlığı sümük əriməsi, digər sümük xəstəlikləri, şəkərli diabet, hətta xərçəngə səbəb olur.
D vitamini hansı qidalarda daha çoxdur?
Bu sırada süd və süd məhsulları, yağlı balıq, göbələk, yumurta sarısı, narıngi, toyuq ciyəri, yulaf, cəfəri, gicirtgən xüsusi olaraq vurğulanır.
e-tibb.az