XƏBƏR

Hansı təbii qidalar toxumaları bərpa edir?

date 7 İyun 2019

Hansı təbii qidalar toxumaları bərpa edir?

İnsan orqanizmi dayanmadan regenerasiya rejimində olur. Bu proses olmadan orqanizmdəki toxumalar var ola bilməz. Lakin bəzi xəstəliklər regenerasiyanı ləngidə, poza bilər. Bu zaman köməyimizə təbii qidalar gəlir. Bəs hansı qidalar toxumaların bərpasına kömək edir?

Mərkəzi Neftçilər Xəstəxanasının hazırladığı bu məlumatda həmin qidaların adları açıqlanıb.

Sinir toxumalarını bərpa edən qidalar: zəncəfil, kərəviz, qaragilə, jenşen, adaçayı.

Qaraciyərin bərpasına kömək edən məhsullar: Biyan kökü, zəncəfil, oreqano, jenşen.

Mədəaltı vəzin bərpasına yardım edən məhsullar, insulin hasil edən bitkilər: zirə, zəncəfil, avokado, zirinc, yemiş, brokoli.

Hormon (estrogen, progesteron və testosteron) ifrazına təsir edənlər: C vitamini ilə zəngin olan qidalar.

Ürək toxumalarının bərpasına yardımçı olanlar: Qırmızı şərab, üzüm qabığı, kakao və qoz

Onurğaarası qığırdaq toxumasını bərpa edənlər: zəncəfil, gicitkən, balıq yağı, qreypfrut və dəniz yosunları.

e-tibb.az

 

KATEQORİYALAR

ƏN ÇOX OXUNANLAR