11 Dekabr 2020
Əzgil payız fəslinin ən çox sevilən məhsullarından biridir. Gec yetişən, kal halda boğucu olan meyvə, qışa kimi, hətta qışda da qəbul olunur.
e-tibb.az Türkiyə mediasına istinadən əzgilin faydaları barədə məlumatları təqdim edir:
Əzgil immuniteti gücləndirən, viruslarla mübarizə aparan, tənəffüs sistemini qoruyan meyvə sayılır. Orqanizm üçün çox faydalı olan liflərlə zəngindir. Qanda yaxşı və pis xolesterin səviyyəsini nizamlayır. Böyrəklərin və qaraciyərin fəaliyyətinə çox müsbət təsir edir.
Yüksək antioksidant ifrazı sayəsində əzgil xərçəng, katarakta, şəkərli diabet kimi xəstəliklərdən qorunmağa kömək edir. Məlumatlara görə, gündə 7 ədəd əzgil yemək beyin hüceyrlərini yaddaş itkisindən, bir sıra nevroloji xəstəliklərdən qoruyur.
Əzgil siropu öskürəyin dərmanıdır. Əzgil çayı isə bəlğəmgətirici kimi qəbul olunur.
Əzgil yarpaqlarından hazırlanan çay ağciyər, ağız və bağırsaq xərçənginin qarşısını almaq üçün istifadə oluna bilər. Bu meyvə bədəndəki toksinləri kənarlaşdıraraq böyrəkləri də təmizləyir.
Koronavirus peyvəndindən sonra baş, əzələ ağrısı, qızdırma və s. əlamətləri olarsa... AÇIQLAMA
16 Yanvar 2021Yüksək təzyiqi endirmək üçün bu idman hərəkətləri tövsiyə olunur
17 Yanvar 2021Beyini aktivləşdirməyin ən yaxşı yolu açıqlanıb
18 Yanvar 2021Müntəzəm spirtli içki qəbulu ömrü nə qədər qısaldır?
15 Yanvar 2021Ağciyəri təmizləyən, immuniteti gücləndirən qidalar
22 Yanvar 202118 saatlıq aclıqla nəyə nail olmaq olar?
15 Yanvar 2021Südün tərkibi: İnək, camış, qoyun və keçi südünün fərqləri
17 Yanvar 2021Eyni qidaları tez-tez istəmək nələrdən xəbər verir?
19 Yanvar 2021Vaksinasiyadan keçmiş insanlar maska taxmağa davam edəcəkmi?
19 Yanvar 2021Virusa yoluxub sağalanlarda qoruyucu immunitet nə qədər davam edir?
19 Yanvar 2021